Latitud: 55° 43' 70" Longitud: 12° 57' 40"

 

 

Vikhögs hamn 

 

 Klubbhuset sett från en gästbåt


 

Hej och välkommen till Vikhögs Båtklubbs hemsida!

Vikhög är ett gammalt fiskeläge med anor från vikingatiden och är vackert beläget på en udde i norra kanten av Lommabukten, strax söder om Saltvik vid Barsebäcksverket. Av de ungefär 50 husen i byn är numera cirka hälften sommarbostäder men ett 20-tal familjer bor här året runt. Byns innevånare är numera inte yrkesfiskare utan pendlar oftast till jobbet i någon angränsande tätort eller njuter av frihetens behag som pensionär.

 

Hamnens båtbestånd speglar detta ganska väl. En enda större fiskebåt finns kvar och ett antal mindre motorbåtar för fritidsfiskare. Ett 20-tal segelbåtar av varierande storlek och ålder samt c:a 10-15 större eller medelstora motorbåtar finns det i hamnen Totalt har vi 100 platser i hamnen och dessutom plats för några segeljollar och ekor på gräsplanen.

 

Vårt klubbhus är inrett med storstuga, pentry, toalett, dusch och förrådsutrymmen. I en angränsande byggnad finns det flera toaletter. Vi har tyvärr ingen tvättmaskin, affär eller fast förbindelse med omvärlden, men Löddeköpinge ligger c:a 4 km bort och där finns affärscentra och busshållplatser.

 

Hamnen

– historik

 

Byn

– byalaget

 

Båtklubben

– program

– seglingsresultat

– kajplatslista

– medlemslista

– styrelse

– kontaktpersoner

 

Länkar

Väder:

        väderbojar http://vivakarta.sjofartsverket.se/ där du kan zooma in på bl a Malmö yttre boj c:a 3 NM S Vikhög

        Kustväder: http://www.smhi.se/vadret/hav-och-kust/kust?pp=http://www.smhi.se/produktportal-1.0/forecastCoastDetailed.do?areaType=coast&geoAreaId=29

        DMI Öresundsväder: http://www.dmi.dk/dmi/index/danmark/oresundsvejr.htm

        Farvandsväder (zooma in på Öresund): http://ifm.frv.dk/

         

andra klubbar:

        Pinhättan i Barsebäckshamn: http://www.pinhattan.se/

        Lommabuktens Seglarklubb: http://www6.idrottonline.se/default.aspx?id=147599